Prokletí hradecké palubovky prolomeno

14.10.2016 19:28

Mados Hradec Králové – 1. FC Nejzbach V. Mýto 2:2 (1:1)

 

Nakonec mohly být s bodem spokojené oba tábory, i když optickou převahu měli hosté. Na tu se však v žádném sportu nehraje. Nejzbach tak po dvou letech neodjížděl z Hradce s prázdnou.

 

Ale ruku na srdce, žádná hitparáda to nebyla. Nabuzený Merkl sice poslal berany do vedení, to však domácí bojovníky nikterak nerozhodilo. Na vyrovnání jim stačilo pouhých 36 vteřin a Fenz stál přesně tam, kde měl. Merkl mohl svůj početný fanklub v hledišti potěšit v minutě 19. Dokázal se prokousat do dvou výborných palebných pozic, neb mířidla měl nastavený přesně. Úroveň hry byla oboustranně dost chabá, přesto se oba týmy dostávaly do koncovky hodně často, což potvrdil hradecký Miroslav Semerád. „Největší absolutorium zaslouží oba gólmani. Dost toho pochytali. Celkově to ale bylo nefutsalové, spíš takový boj. Remíza je zasloužená, bereme ji,“ poznamenal domácí matador.

 

Tomu zkazil náladu hned zkraje druhé půle Kubát, jehož nástřel si srazil do vlastní sítě Haberman. Ve 26. minutě však Hradečtí rychle rozehráli aut a Friedlova střela zapadla přesně k tyči 2:2. V závěru to bylo hodně divoké. Hosté mohou líbat ruce Gerčákovi, jenž fantasticky vyčapal  Zdržálka s Hlouškem, na druhé straně pár vteřin před koncem neprotlačil balon do hradecké sítě Vladyka.

 

Branky: 8. Fenz, 26. Friedl – 8. Merkl, 22. Haberman (vlastní)

 

H. Králové: Ondráček – Haberman, Friedl, Beran, Jelínek, Zdržálek, Fenz, Chromek, Hloušek, Šejvl

 

Nejzbach: Gerčák – Vodrážka, Novák, Sklenář, Michalec, Vladyka, Vágner, Merkl, Šabata, Jeníček, Kubát.

 

Jaromír Štolba