Prokletí Hradce pokračuje

18.11.2015 17:07

Mados MT Hradec Králové – Nejzbach V. Mýto 6:4 (2:2)

 

Jestli mají berani nějakého neoblíbeného soupeře, tak svěřenci Daniela Rajnocha patří mezi nejžhavější kandidáty. Ani na třetí pokus Nejzbach v Hradci Králové nebodoval a navíc předvedl výkon, jaký si za rámeček rozhodně nedá.

 

Co naplat, že na palubovce byly futsalové kvality na straně Mýta. Mados vytěžil z minima maximum, což bohatě stačilo. Na branky Michalce a Sklenáře odpověděli domácí trefami bratří Drozdů. I přesto, že asistent trenéra Jiří Michalec na jejich brejkové schopnosti speciálně upozorňoval, ptačí letka zatížila konto Nejzbachu čtyřmi přesnými zásahy. Mados se s nějakými složitými kombinacemi nepáral. Vzadu jedna přihrávka a následoval dlouhý nákop na nabíhající útočníky. Hosté vzadu často chybovali a bylo vidět, že herní pohoda od utkání s Plzní udělala čelem vzad. „Nedokážeme zaskočit jeden za druhého a hrajeme strašně alibisticky. Navíc ty hrozné chyby! To se nesmí stávat,“ klopil hlavu Petr Jeníček.

 

Domácí trestali z brejků a jednou udeřili po rohovém kopu. Nic víc, nic míň. Berani však adekvátní protizbraň nenašli. Oživení přinesl pouze střídající Merkl, ale to bylo málo. Když Formánek ve 33. minutě vyrovnával na 4:4, svitla pro hosty jiskra naděje. Tu však sfoukl D. Drozd s Jelínkem.

 

Pošramocenou reputaci si bude moci Nejzbach napravit příště proti brněnskému Tangu, tedy proti soupeři, se kterým loni sehrál jeden z nejpovedenějších zápasů sezóny.

 

Branky: 11. a 37. D. Drozd, 20. a 31. P. Drozd, 24. Fidra, 40. Jelínek – 12. Michalec, 16. Sklenář, 24. Merkl, 33. Formánek.

 

Mados: Menšl – D. Drozd, P. Drozd, Friedl, Jelínek, Hlava, Fidra, Brychta, Klír

 

Nejzbach: Gerčák – Michalec, Formánek, Sklenář, Šabata, Merkl, Vágner, Vladyka, Kubát, Jeníček.

 

Jaromír Štolba