Porážka od mistra mrzí, ale herně se Nejzbach zvedá

08.03.2010 22:45

V. Mýto – Před pátečním soubojem s českým futsalovým titánem Era–Packem trenér prvoligového Nejzbachu Roman Páral vyhlašoval: „Beru i přijatelnou porážku.“ Byla to však jenom hra, úhybný manévr. 

Páral chtěl soupeře trochu ukolébat. „Chceme vyhrát každý zápas, byl to určitý druh taktiky,“ usmál se po utkání vysokomýtský kouč. Jeho tým sice znovu prohrál, už počtvrté za sebou, nicméně tentokrát jeho svěřenci nezklamali a možná napumpovali sebevědomí. Nejlepšího českého celku se nezalekli.
Nejzbach V. Mýto – Era–Pack Chrudim 1:3.

„S naší hrou jsem spokojený, předvedli jsme slušný výkon a dobře zachytal brankář Libor Gerčák,“ vyjmenovával Páral po zápase pozitiva.

A Gerčák? Nejspíš další finta vysokomýtského kouče. Podle toho, co říkal před utkáním, měl spíš chytat Šimon. „V důležitých momentech nás podržel,“ lebedil si i přes porážku trenér.

A jak se prohra Mýta rodila? Poprvé inkasovalo, když nešťastná teč Ungera skončila u Mikan, jenž mohl dorážet do prázdné. Posléze Rešetár přešel individuálně přes Chadimu a zvýšil na 2:0 pro favorita. „Za stavu 0:0 jsme ale měli tři velké šance. Kdybychom se dostali do vedení, měl by zápas určitě jiný náboj,“ litoval Roman Páral.

Ve druhém poločase se už Chrudim tolik dopředu netlačila a spíš výsledek hlídala. Přesto šla do třígólového vedení. Vácha ztratil míč a Roman Mareš zakončil únik s Mikanem přesně – 0:3. Na konečných 1:3 snižoval domácí kapitán Formánek, který původně kvůli karetnímu ohrožení neměl vůbec nastoupit. „Nakonec jsme ho do zápasu poslat museli, zranil se Münzberger a na konci prvního poločasu bylo třeba, aby nastoupil. Měl ale příkaz, aby nehrál přehnaně důrazně,“ prozradil trenér Nejzbachu.

„Jsem rád, že se nám konečně dařilo hrát tak, jak jsem chtěli, to znamená všichni poctivě dozadu. Výsledek mě mrzí, ale hra špatná nebyla,“ smeknul před svým týmem ještě Páral.

 

                                                 vydal orlický deník