Nezvládnutá koncovka berany hodně mrzela

03.11.2015 12:29

1. FC Nejzbach V. Mýto – SK Interobal Plzeň 1:1 (0:0)

 

Už už to vypadalo na perně vybojované vítězství. Nejzbachu však k němu chyběla minuta. Šabata zahrál ve vápně rukou a Štrajt proměněnou penaltou rozhodl o dělbě bodů. Pro domácí to bylo hodně kruté. Šabatův volejbal se odehrál na hranici pokutového území a navíc si ruku nastřelil sám. Dle pravidel se mělo pokračovat ve hře. Sudí však rozhodli jinak. Konečná remíza však nakonec byla spravedlivá. Západočeši se v Mýtě představili jako vyzrálý tým s výbornou disciplínou a stylem hry postaveném na důrazných osobních soubojích. To Nejzbachu moc nevonělo a všem bylo jasné, že 14 dní stará selanka proti Kladnu se opakovat nebude. Na place vzplála bitva o každý metr palubovky a šancí bylo poskrovnu.

 

V prvním poločase zaujala pouze tyč Merkla a nebezpečná teč Šíši. Zato faulů bylo požehnaně. V 11. minutě na ně vedli berani 5:4 a diváci čekali penaltové zpestření. To však nakonec nepřišlo. Borci na obou stranách se ukáznili a arbitři přivírali obě oči. „Chtěli jsme hrát agresívně a napadat celoplošně. Zdejší rozměry k tomu přímo vybízely. Tvrdé to však bylo oboustranně. Je fakt, že jsme měli štěstí. Nejzbach nastřelil dvě tyče a navíc domácí hráč v závěru nešťastně zahrál rukou. Ta ale byla vyústěním našeho tlaku. Domácí byli zatavení a vyrovnání viselo ve vzduchu,“ uvedl plzeňský Adam Forman. Ten ve 26. minutě jen smutně přihlížel umístěné Jeníčkově placírce, na kterou byl Sochůrek krátký. Škoda pro Nejzbach, že další příležitosti už přišly vniveč. Mrzela zejména tyč Formánka a následná pumelice Jeníčka se také neujala.

 

Závěr tak byl dle očekávání nadmíru dramatický. Kromě proměněné plzeňské penalty byl k vidění i karetní mariáš v podání Západočechů, ve kterém měli sudí mírně řečeno silně nejasno. Berani tak po vyrovnané bitvě brali bod stejně jako hosté, pro které však měl cenu zlata. „Je to už třetí utkání, ve kterém jsme ztratili výhru v samé koncovce zápasu. Chyběl nám druhý gól. Ten by nás uklidnil. Je to fakt k naštvání,“ řekl jediný úspěšný střelec Mýta Petr Jeníček.

 

Branky: 26. Jeníček – 39. Štrajt

 

Nejzbach: Gerčák – Michalec, Semerád, Formánek, Šabata, Vladyka, Vágner, Merkl, Jeníček

 

Plzeň: Sochůrek – Stejskal, Štrajt, Forman, Mariánus, Šebek, Štverák, Koc, Kasýk, Šíša.

 

Jaromír Štolba