Nevydařená koncovka stála hosty body

23.09.2016 20:03

Démoni Česká Lípa – 1. FC Nejzbach V. Mýto 3:2 (1:1)

 

Skvělé vstupy do obou poločasů, to bylo pro berany zoufale málo. Samozřejmě je to sport a stát se může cokoliv. Páralova družina však měla na severu Čech naplno bodovat.

 

Domácí tým, povzbuzen nečekanou remízou z Hodonína, zpražil už po 28 vteřinách Šabata a vypadalo to na pohodlnou jízdu Východočechů. Nejzbach byl lepším mužstvem a čekalo se pouze na navýšení skóre. To se však nečekaně měnilo na straně druhé, kdy se prosadil Kaňkovský. Nejzbach mohl odpovědět záhy, ale Vágner, Vodrážka i  Merkl byli v koncovce jaloví.

 

Rozvlnit síť za Kirovem se tak podařilo až Vodrážkovi, kterému stačilo 32 vteřin druhé půle, aby svou dobře ukrytou střelou překonal bulharského gólmana Démonů. Poté následovaly dvě obří nevyužité šance Kubáta a trest pro hosty z hlavy Kaňkovského. „Hráli jsme zodpovědně dozadu, a to se vyplatilo. Nejzbach znám velmi dobře z předchozích sezón, kdy jsem hrál za Spartu. Jejich styl je pořád stejný, ale podle mě jim chybí zkušenosti Vladyky a Formánka,“ poznamenal Ondřej Havrda. V závěru vsadili hosté vše na jednu kartu a s Gerčákem v poli se jali vyplenit českolipskou tvrz se vším všudy. To se mohlo podařit, nebýt životního zákroku Kirova proti dorážce Merkla. O pár vteřin později si vzal míč Bejda, posunul ho na Vobořila, který do prázdné dal zápasu nečekané rozuzlení. „Vrátilo se k nám štěstí, to jsme minulý týden v Hodoníně moc neměli. Pokud zopakujeme dnešní výkon, můžeme hrát vyrovnané zápasy úplně s každým,“ podotkl Ondřej Havrda.

 

Branky: 1. Šabata, 21. Vodrážka – 11. a 34. Kaňkovský, 40. Vobořil

 

Česká Lípa: Kirov – Vobořil, Mažári, Švec, Kaňkovský, Bejda, Havrda, Bažant

 

Nejzbach: Gerčák – Vágner, Novák, Jeníček, Šabata, Vodrážka, Sklenář, Merkl, Kubát.

 

Jaromír Štolba