Nedůstojný výkon. Démoni se postarali o senzaci kola

01.02.2016 17:41

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto  – Démoni Česká Lípa 3:6 (1:1)

 

Jestliže Slavia minulý víkend svojí prohrou s Tangem Nejzbachu náramně pomohla, tak berani jí to o týden později vrátili i s úroky. Tým z České Lípy, který má nakročeno do druhé ligy, dokázal vyplenit Nejzbach arénu a připsal si třetí výhru v sezóně. „Nejzbach nás podcenil. Hrál opatrně a myslel si, že mu to tam napadá samo. No, jsou to letos paradoxy. Domácí dnes hráli jako my proti Kladnu. Bušili do nás a my je trestali z brejků,“ uvedl hostující kouč Karel Kruliš.

 

Jeho svěřenci nejprve přečkali kritický moment ze čtvrté minuty, kdy Formánek neproměnil pokutový kop, a poté už gólově udeřili – jmenovitě Vobořil. Lípa hrála bez bázně a hany a dvojice Demke – Vobořil na palubovce řádila. Simon v brance domácích si na nedostatek práce stěžovat nemohl a brzy se dostal do provozní teploty. V 17. minutě přišlo vyrovnání Lukáše Merkla z prodloužené penalty, ale příležitosti Michalce a Chmelíka už zůstaly nevyužity. To byla pro Nejzbach škoda. Havlásek totiž ve druhé půli kontroval a hasit požár musel šťastnou trefou Michalec. Stav 2:2 však vydržel pouhou minutu. Vobořil utekl domácí obraně a Severočeši se mohli potřetí radovat. A když ve třicáté páté minutě chyboval na půlce Vladyka, přiblížil Lakatoš hosty k nečekanému úspěchu. Na poslední minuty zkusili domácí hru s Gerčákem v poli a mýtský fantom svým gólem vykřesal jiskru naděje 3:4. Tu ale hosté velmi razantně sfoukli a Vobořil s Kaňkovským dali konečnou podobu výsledku, který se rozhodně nečekal. „Podle mě se utkání zlomilo naším třetím gólem. Nejzbach je silný v power play, ale dnes mu tato disciplína příliš nešla. Přijeli jsme do Mýta překvapit, a to se nám dokonale povedlo,“ uzavřel Karel Kruliš.

 

Branky: 17. Merkl, 33. Michalec, 38. Gerčák – 11., 35. a 39. Vobořil, 29. Havlásek, 37. Lakatoš, 40. Kaňkovský

 

V. Mýto: Simon (37. Gerčák) – Vladyka, Michalec, Merkl, Šabata, Jeníček, Formánek, Münzberger, Chmelík, Fidler, Kubát

 

Č. Lípa: Bellada – Kaňkovský, Havlásek, Švec, Bejda, Hodač, Razák, Tvrzník, Lakatoš, Vobořil, Demke, Kýček, Betyár, Musil.

 

Jaromír Štolba