Jetbull futsal liga - 2. kolo Nejzbach - CCM Jistebník 7:5 (3:3)

21.09.2010 11:04

 

2. kolo – JETBULL futsal liga

1. Fc Nejzbach – CCM Jistebník    7:5   (3:3)

 

Nejzbach: Gerčák L., Formánek, Novotný, Kaňkovský, Vágner, Lištván, Vácha, Chadima, Gerčák J., Unger, Jelínek, Morong                               Trenér: Michalec             Diváků: 620        Rozhodčí: Smereček, Kresta

Branky Nejzbachu: Lištván 2, Vágner 2, Jelínek, Novotný, J. Gerčák

 

Naše první domácí vystoupení v letošní sezóně nebylo vůbec lehké.  Po porážce na Slávii nám nezbývalo nic jiného, než plně bojovat. Hosté z Jistebníku se představili jako velmi zdatný protivník a svou kůži lacino neprodali, zápas byl dlouho na vážkách a o výsledku rozhodla až poslední čtvrtina. Přitom vše mohlo být jasné po prvním poločase. Naši borci vlétli do zápasu s obrovským odhodláním, vytvářeli si šance jak na běžícím pásu. Jejich proměňování však bylo hodně jalové a navíc obranná činnost byla katastrofální. Skóre ze měnilo v 7. minutě, kdy proměnil pokutový kop J. Vágner. Z vedení jsme se radovali jen minutu. Hosté využili dvou hrubek a dvakrát Hvolkou otočili výsledek – 1:2. Ve druhé desetiminutovce jsme přece jenom hru zklidnili a podařilo se nám strhnout vedení na naší stranu. Ve 13. minutě vyrovnal Lištván na 2:2 a na 3:2 poté upravil O. Jelínek. Skóre se opět srovnalo v 19. minutě, kdy hrubku P. Formánka potrestal hostující Seidler – 3:3.

Druhá půle byla již z naší strany o poznání lepší. Podstatně jsme zkvalitnili obranu, hosty již do brejku nepouštěli a trpěli se připravovali na rozhodující úder. Do vedení 4:3 nás posunul po samostatné akci P. Novotný. Rozhodnutí přinesla 34. minuta, kdy jsme dvě nádherné akce zakončili J. Vágnerem aj. Gerčákem a utekli na rozdíl tří branek – 6:3. Hosté začali hrát s pátým hráčem v poli. Nejprve ve 35. minutě snížili na 6:4, ale my ihned odpověděli J. Lištvánem – 7:4. Závěr byl již vcelku klidný, my jsme bránili kvalitně a hostům pouze v poslední minutě povolili snížení na končených 7:5.

Diváci viděli na úvod sezóny hodně kvalitní utkání se spoustou branek. Varováním pro nás byly obrovské hrubky v obraně a spousta nevyužitých šancí.

                                                                                                                             Jiří Michalec