JETBULL futsal liga – 19. kolo 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto – Era-Pack Chrudim 3:8 (2:3)

22.02.2011 16:01

JETBULL futsal liga – 19. kolo

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto – Era-Pack Chrudim

3:8 (2:3)

 

Nejzbach: Šimon, Formánek, Novotný, Michalec, Beneš, Vágner, Unger, Gerčák J., Lištván, Kadeřábek, L. Gerčák                Trenér: Páral                     Diváků: 400        Rozhodčí: Hofmann, Melničuk

Branky Nejzbachu: Vágner 2, Novotný

 

Střetnutí s jasným favoritem soutěže vyznělo jednoznačně pro hosty z Chrudimi. Pro naše hráče je hodně krutý, protože dvě třetiny zápasu odehráli velmi dobrou partii. Výsledek byl totiž dlouho na vážkách, bohužel závěrečné minuty jsme nezvládli a po hrubých chybách nechali hosty odskočit na pětigólový rozdíl. Úvodní minuty byly oboustranně opatrné a z vedoucí branky jsme se mohly radovat my. Šance P. Formánka a sólový nájezd J. Lištvána jsme neproměnili a tak první kdo skóroval byl náš bývalý hráč Vladyka, který napálil odražený míč poprvé do sítě. Hosty gól uklidnil a svojí převahu v první desetiminutovce potvrdil ještě dvěma zásahy. Naši hráči naštěstí jasně se vyvíjející utkání nezabalili a bojovností duel zdramatizovali. Nejprve J. Vágner po individuální akci snížil na 1:3, poté P. Formánek vypíchnul míč a brejkovou situaci zakončil P. Novotný  - 2:3.

Po obrátce byly úvodní minuty překvapivě v naší režii a několikrát jsme mohli vyrovnat. Zejména další brejkové situace volala po gólu, bohužel P. Novotný jí jako v utkání s Teplicemi špatně vyřešil. A tak nakonec rozhodly dvě hrubky J. Lištvána a J. Vágnera ve 27. a 28. minutě, hoste utekli na 2:5 a bylo hotovo. V závěru utkání jsme již nebyli schopni favoritovi konkurovat a  skóre se nakonec zastavilo na  krutých – 3:8. I přes tuto porážku jsme se vlastně díky zápasu v Brně v soutěži definitivně zachránili. Ve zbývajících zápasech se pokusíme vybojovat účast v play – off na lepším než osmém místě.

                                                                              Jiří Michalec

 

Roman Pára, trenér Nejzbachu: „ Nastoupili jsem s taktikou, že budeme na obou polovinách hřiště Chrudim presovat. To se nám podařilo, ale bohužel jsme nezachytili tři minutky, kdy jsme inkasovali nejprve z rozehrávky, potom z naší nekoncentrovanosti. Vrátili jsme se však velmi rychle do hry. Snížili brankou Vágnera, poté Formánek krásně unikl a nahrál Novotnému, takže poločas skončil 2:3, což bylo výborné. V úvodu druhé půle jsme měli dvě nebo tři vyložené šance, které se nám ale nepodařilo  proměnit, a to byla zásadní chyba. Myslím, že jsme na vyrovnání měli šanci i sílu. Po dvou chybách a stavu 2:5 jsme už nebyli schopni se zvednout a poslední desetiminutovka se, dá se říci už jen dohrávala“.