Jetbull futsal liga – 1. kolo SK Slavia Praha - 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto 4:2 (2:1)

11.09.2010 10:05

Jetbull futsal liga – 1. kolo

SK Slavia Praha - 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

4:2 (2:1)

Nejzbach: Gerčák L., Formánek, Novotný, Michalec, Vágner, Lištván, Vácha, Chadima, Gerčák J., Pudil, Morong                 Trenér: Páral     Diváků: 300        Rozhodčí: Henych, Hofmann

Branky Nejzbachu: Michalec, Lištván

 

V úvodním zápase nové sezóny jsme se představili na palubovce pražské Slávie v Edenu. Domácí skončili v loňském ročníku na čtvrtém místě a tak se očekával těžký a vyrovnaný boj.

Vstup do zápasu nám vyšel skvěle, hráči začali sebevědomě, dobře se pohybovali i kombinovali. Stav se měnil již ve 3. minutě, kdy R. Michalec hlavou zužitkoval přesný výhoz L. Gerčáka. Tento výsledek ale již o dvě minuty později neplatil. Holeček vystihl laxní přihrávku P. Formánka, prošel středem hřiště a nechytatelně se trefil k tyči. – 1:1. Další úsek hry byl hodně vyrovnaný s větším množstvím šancí na naší straně. Po gólu volal trestný kop J. Vágnera, který skvěle vyrazil domácí gólman Knobloch. Špatné bránění první čtyřky se podepsalo na vedoucí brance domácích. Oliva lehce prošel středem hřiště a Beránek se nemýlil.

Ve druhé půli byla naše snaha o vyrovnání brzo zchlazena těžkým direktem domácích. Ve 23. minutě se nepochopitelně naši tři hráči vytáhli na jednoho domácího, míč samozřejmě nevypíchli a z následného brejku dal reprezentant J. Novotný v dresu Slávie zřejmě rozhodující gól – 3:1.

Hráči Slávie poté vyklidili útočnou polovinu hřiště a v klidu bránili výsledek. Šanci na srovnání skóre vykřesal ve 30. minutě J. Lištván, který po individuální akci snížil na 3:2. Naše zvýšená aktivita sice přinesla územní převahu, ovšem brankové příležitosti nepřicházely. Dalšší úder domácích ve 38. minutě byl pro nás již smrtelný. Skvěle zahraný roh zakončil Pacheko a stanovil konečný výsledek – 4:2. Závěr utkání se již nesl v poklidu, my jsme na zvrat neměli a domácí si výsledek v pohodě pohlídali.                                                                                                                           Jiří Michalec