Dvě středeční utkání přinesla hned 29 gólů!

22.11.2012 21:54

 

V Praze, dne 22.11.2012

 

Středa přinesla dvě utkání 8. kola, která se nesla ve střeleckém duchu. Diváci mohli shlédnout neuvěřitelných 29 gólů. Střelecky nejúspěšnějším týmem bylo brněnské Tango, které nadělilo Indossu Plzeň hned 13 gólů. Jedenáct branek si připsala pražská Bohemians 1905.

 

Tango Brno se včera vydalo do daleké Plzně a cesta se hráčům opravdu vyplatila. Nejenže si futsalisté z Moravy přivezli tři vítězné body, ale ještě domácímu celku nasázeli třináct gólů, Michal Seidler oslavil stý jubilejní gól v Chance Futsal lize a Gabriel Rick vstřelil svoji oficiálně první branku.

 

Pouhé čtyři minuty stačily Tangu k rozehřátí. Skóre otevřel Tomáš Buršík, který tečoval přihrávku Chadžičiče. Vedení 0:2 si hosté zajistili ještě v téže minutě. Do brány domácích se trefil Michal Belej. Plzeň však okamžitě reagovala a v 5. minutě snížil na 1:2 Martin Švehla.  Další minuta a další úspěšná střela tentokrát brněnského Michala Kovácse. Tango stihlo během prvních deseti minut nastřílet tři branky a připsat si hned pět akumulovaných faulů.

 

Brno na svém tempu neztratilo ani v druhé části první půle. Během dvou minut se prosadil Michal Belej, Chadžidič a domácí hráč Plzně, který se trefil do vlastní brány. Po dvanácti minutách tedy vedli hosté 1:6. Do konce prvního poločasu však ani toto skóre nevydrželo. Ve 12. minutě se prosadil hráč hostů Tomáš Buršík, na kterého navázal o minutu později opět Michal Belej. Bohužel pro domácí přidal ve stejném čase úspěšnou střelu z dálky i Michal Seidler. Domácí Plzeň dvě minuty před koncem prohrávala 1:9. Výsledek ještě poupravil Manowetz, který úspěšně proměnil desetimetrový kop a lehce upravil skóre na 2:9.

 

I když ve druhé části utkání už hosté viditelně ve své střelecké jízdě polevili a hra znatelně ubrala na svém tempu, už v první minutě se podařilo Brnu připsat desátý gól, který obstaral Michal Seidler. O chvíli později dostal šanci na snížení osmibrankového náskoku Mižár, který byl sám před bránou hostů, ale minul konstrukci a o několik minut později opustil díky druhé žluté kartě hřiště. Koncovka zápasu byla znovu v režii brněnských střelců. V posledních dvou minutách skóroval ještě Josef Havel, Gabriel Rick a na konečných 2:13 upravil výsledek Radim Záruba. Nyní se Tango umístilo v aktuální tabulce na třetí příčce a už v pondělí čeká hráče velké derby. Proti sobě se přesně v osm hodin večer postaví Tango Brno a Helas Brno.

 

I na domácí půdě pražské Bohemians 1905 se to hemžilo góly. Diváci si však museli na přehlídku úspěšných střel počkat až do druhého poločasu. V první půli padly pouze dvě branky a pardubický Torf ještě držel krok se svým soupeřem. Prvním úspěšným střelcem byl sice domácí Tomáš Stejskal, ale pardubickým hráčům se podařilo stav srovnat. Ve 4. Minutě se střelecky prosadil Fusek a fanoušci se dalšího gólu v první části utkání dále nedočkali.

 

Rychlý spád dostala až druhá půle zápasu, kdy pražští klokani střelami na bránu hostů nešetřili. Už v prvních dvou minutách mohli diváci vidět vlastní gól hostů. O chvíli později začalo pro pardubický Torf peklo. Během devíti minut se podařilo hráčům v barvách Bohemians 1905 nastřílet hned sedm branek. Gól si připsal Petr Tichý, Petr Pleyer, Igor Vodecký, Zdeněk Sláma a střelou k tyči zakončil plejádu úspěšných střel na 9:1 Michal Holý. Pardubice však nic nevzdávali, a dokonce snížili na 9:3. Ve 34. minutě se znovu trefil Fusek, po kterém si našel místo pro střelu z vápna Tomáš Urbanec. V posledních pěti minutách se už hostům prosadit nepodařilo. Naopak, klokani přidali ještě další dva góly, a zajistili si tak výhru vysokým rozdílem 11:3. Desátý gól připsal na účet domácích Pleyer a se štěstím dokázal v závěru skórovat i Michal Holý, který se mohl radovat z hattricku. Díky třem bodům jsou nyní Bohemians v průběžném pořadí čtvrtí a už v pátek dostanou hráči pražských klokanů možnost obsadit druhé místo v tabulce. Do duelu půjdou proti aktuálně druhému nejlepšímu týmu tabulky Benagu, které bude hrát na domácí půdě.

 

 

Bohemians 1905 x Torf Pardubice 11:3 (1:1)

Branky: 3. Stejskal, 22. (vla.), 22. Holý, 24. Tichý, 25. , 26. Pleyer, 28. Vodecký, 30. Sláma, 31. Holý, 35. Pleyer, 37. Holý - 4. , 34. Fusek, 35. Urbanec

 

 

SK Indoss Plzeň x Tango Brno 2:13 (2:9)

Branky: 5. Švehla M. (Koc V.), 18. Manowetz M. - 4. Buršík T. (Chadžidič D.), 4. Kovács M. (Belej M.), 6. Kovács M. (Belej M.), 11. Belej M. (Brüha M.), 12. Chadžidič D. (Dorna P.), 12. vlastní gól, 15. Buršík T., 16. Belej M. (Havel Jo.), 16. Seidler M. (Belej M.), 21. Seidler M. (Belej M.), 38. Havel Jo., 38. Rick G. (Chadžidič D.), 40. Záruba R. (Rick G.)

SK Indoss Plzeň: Landrgott - Štrajt, Štochl, Koc, Kučera, Manowetz, Mižár, Böhm, Mika D., Kasýk, Gratsh, Švehla, Lávička, Chrž

FC Tango Brno: Kubiček, Chadžidic, Rick, Svoboda, Brüha, Buršík, Kovacs, Belej, Zaruba, Havel Jo., Havel Ja., Dorna, Seidler, Bočanek

 

 

 

 

Autor: Karpíšková