Důležitá výhra, veledůležité body

23.01.2017 16:43

1. FC Nejzbach V. Mýto – Mados MT Hradec Králové 3:1 (2:1)

 

Už to bylo sakra zapotřebí. Jakákoliv bodová ztráta by byla pro domácí ansábl krajně nepříjemná a výlet do spodních pater tabulky Chance futsal ligy by rozhodně nepatřil mezi ty, na které by se vzpomínalo s láskou.

 

Nejzbach ale zabral, lodivod Páral žlutočernou fregatu nasměroval do klidnějších vod a odpustka se dostavila i ze sektoru fanoušků. Ti museli už ve 3. minutě skousnout přesnou teč Novotného, která znamenala nečekané vedení hostí. Mýto však hlavu nesklopilo a začalo se rvát o výsledek, prestiž i znovunalezení sebe sama. Šlo to ztuha. Herní pohoda se vytratila a chyby v defenzívě byly vskutku děsivé. Štít Gerčák však znamenal konečnou pro útočné výpady Hradce a že jich bylo. Třeba takový Beran si musí drbat hlavu ještě teď. „Gerčák nás podržel. Náš výkon v první půli byl velmi špatný. Kdyby nám soupeř odskočil na rozdíl dvou tří gólů, byl by to velký problém. Kluci však zabrali a do poločasu skóre dokázali otočit, I když to třeba nebylo tak hezké na pohled, cením si toho,“ poznamenal trenér Roman Páral. Pravda pravdoucí! Beranům to skřípalo, ale v pravý čas prokázal svou genialitu Petr Vladyka (pokolikáté už?). Nejprve přesným lobem vyrovnal a ve druhé půli předložil Novákovi delikatesní asistenci na zlatém podnosu. Tu mýtský junior proměnil, ale přesto nespokojeně kroutil hlavou. „Měl jsem pět loženek, dal jsem až tu šestou. To není zrovna dobrá vizitka,“ kál se Novák, který v 18. minutě poslal ranou z nulového úhlu Mýto do vedení.

 

„Druhý poločas už to bylo z naší strany lepší. Soupeře jsme si pohlídali a chyběly jenom ty branky. Měli jsme vyhrát 6:1. Šancí na to bylo dost. Nepřesná koncovka nás trápí už delší dobu. Věnujeme se tomu na tréninku, ale pořád to není ono. Hráči chtějí všechno vozit až do kuchyně a o tom dnešní futsal není,“ upozornil Páral. Nejzbach si však po právu vítězství zasloužil. Výkon to nebyl pětihvězdičkový, chyb bylo jako máku. Ale bojovnost, nadšení a rvaní se o každý metr parket, to je ta nejlepší cesta k získání ztraceného sebevědomí.

 

Branky: 15. Vladyka, 18. a 24. Novák – 3. Novotný

 

Nejzbach: Gerčák – Michalec, Vladyka, Sklenář, Vágner, Novák, Jeníček, Vodrážka, Kubát, Vácha

 

Mados: Ordelt – Friedl, Ondráček, Beran, Chvála, Chronek, Strassel, Zdržálek, Novotný, Fenz, Semerád.

 

Jaromír Štolba