Druhé kolo otevře duel na Spartě a uzavře brněnské derby

02.10.2014 08:04

 

Praha – CHANCE futsal ligy má od čtvrtka do pondělí na programu své 2. kolo. Utkání Chrudimi s Třincem bylo odloženo kvůli UEFA Futsal Cupu, a tak si nováček soutěže bude muset na svou premiéru počkat až do třetího kola. Už ve čtvrtek večer vyzve v atraktivním duelu pražská Sparta zručské Benago. Kolo uzavře pondělní dohrávka mezi brněnskými celky Helasem a Tangem.

 

2. kolo CHANCE futsal ligy

čtvrtek 2. října od 20.30 hodin

AC Sparta Praha – FC Benago Zruč n. S. (Aréna Sparta)

Předehrávka 2. kola CHANCE ligy se uskuteční ve čtvrtek večer v Aréně Sparta na Podvinném Mlýně. Oba celky v prvním kole zvítězily, a tak půjde o to, kdo své tři body potvrdí. Sparta přivezla v minulém kole cenné tři body z Tanga, zatímco Benago bez problémů vyhrálo domácí zápas s Nejzbachem Vysoké Mýto.

Sparta před zápasem žádné ztráty nepočítá. Na Benago jde v plné síle a psychicky posílená o výsledek z Brna, kde zazářil jak střelecky, tak i futsalově slovenský reprezentant Martin Doša. „Vítězství z Brna je třeba potvrdit v následujícím zápase s Benagem,“ zdůraznil.

Benago mělo v prvním kole problém se sestavou. Ve čtvrtek už by však neměl chybět Salgado. Zranění je stále Caio Oliveira a vykartovaný Ago Simitči. „Rozhodně půjde o derby, jelikož jsme skoro všichni z Prahy, trénujeme tady a žijeme. Z loňské sezóny máme se Spartou kladnou bilanci, proto doufám, že to tak zůstane i po zápase,“ věřil trenér zručského Benaga Beni Simitči a pokračoval: „Známe sílu Sparty, respektujeme ji, ale my se musíme spoléhat jen na svou vlastní sílu. Je to jen další ze zápasů, který musíme vyhrát. Věřím, že moji kluci to zvládnou bez větších problémů.“

Zápas můžete sledovat živě na www.chance.cz/live!

 

pátek 3. října od 20.00 hodin

FC Balticflora Teplice – Mados MT Hradec Králové (SH Teplice)

Na Stínadlech se v pátek potkají dva celky s odlišnými ambicemi. Zatímco Hradec Králové si chce zachovat ligovou příslušnost, Teplice pošilhávají po titulu.

Aby taky ne, když v prvním kole CHANCE ligy vyhráli vlci na palubovce mistrovské Chrudimi 3:2. Tam ještě do hry nezasáhl reprezentant Kovács. Teď už by ml být připraven na svou soutěžní teplickou premiéru. „Těším se moc!,“ přiznal teplický Michal Kovács a navázal: „Já jsem v Teplicích už hrál pár přátelských zápasů, tak snad v tom nebude takový rozdíl. Doufám ale, že rozdíl bude v počtu diváků. Proti Hradci to bude těžký zápas, nesmíme ho totiž nijak podcenit. Přijede k nám se zajištěnou obranou, zkusí nás překvapit. Musíme se proto na utkání dobře připravit, nezajímá nás nic jiného než tři body.“

Hradecký Mados nemá v Teplicích co ztratit, na sever Čech jede jako outsider. „Na zápas s Teplicemi jedeme mírně oslabeni o Srkala, Váňu a Holce,“ vyjmenoval manažer hradeckého klubu Miloš Němeček. „Samozřejmě se na tento fakt nemůžeme a ani nechceme vymlouvat. Na teplické palubovce se body moc lehce nezískávají, ale my do zápasu určitě nejdeme se svěšenou hlavou. Rádi bychom uhráli hezký výsledek a pokusili se skoro o nemožné, to znamená získat minimálně bod. V zápase nemáme, na rozdíl od domácího týmu co ztratit, a proto k tomu chceme i takto přistoupit. Určitě nechceme opakovat dva loňské výsledky s tímto soupeřem.“

Zápas můžete sledovat živě na www.chance.cz/live!

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto – SK Olympik Mělník (SH V. Mýto)

Vysoké Mýto přivítá v pátek večer na domácí palubovce nováčka z Mělníka. Pro domácí tým jsou jasným cílem tři body, obzvlášť po nevydařeném prvním kole na Benagu. Mělník by chtěl navázat na druhý poločas s Hradcem Králové a pokusit se bodovat. Pomoct by mohl i střelec Josef Gabčo.

Domácí Nejzbach se stále ještě musí obejít bez Pavla Formánka. Mělník naopak přišel o dva vyloučené hráče Maláka a Jungbauera. „Po nečekaném zaváhaní s Hradcem Králové máme co napravovat. Do haly Vysokého Mýta se Olympik vždy rád vrací, jelikož nás s ní spojuje náš největší futsalový úspěch, a to je finále Poháru FAČR. Jsem přesvědčen, že všichni hráči se na ten zápas těší, samozřejmě bychom ale tentokrát brali obrácený výsledek,“ připomněl trenér Mělníka Pavel Šuba.

 

neděle 5. října od 20.00 hodin

SK Slavia Praha – FK SAT-AN Kladno (SH Eden)

Futsalisté Slavie Praha si zvolili svůj hrací den v neděli. Ve druhém kole přivítají v Edenu tým z Kladna, který dokázal v prvním kole porazit doma Helas Brno 3:1.

Slávisté v prvním kole nehráli. Jejich duel v Třinci se bude hrát až na konci října jako televizní utkání ve zbrusu nové třinecké hale. Tým povede do zápasu s Kladnem nová trenérská dvojice Baborák – Brychta. Kapitán Slavie pro letošní sezónu je Tomáš Matějka. Start reprezentanta Petra Olivy je totiž nejistý.

Kladenští jdou do zápasů s větrem v zádech. V prvním kole totiž vyhráli. „Rádi bychom navázali na zápas s Helasem. Stále máme v naší hře velké mezery a stále je co zlepšovat, ale věřím, že na Slavii potvrdíme stejný výkon jako v prvním zápase,“ řekl trenér Kladna Jakub Jiránek. „Tento týden nemohli s týmem trénovat Šnídl s Abrhamem. Zdravotně jsou stále ze hry Slavík a Studený. K dispozici již bude uzdravený Fujdiar. Pozitivním je také hojná účast našich skalních fanoušků, kteří nás přijedou jistě podpořit v našem dalším utkání do Edenu,“ dodal trenér satanů.   

Zápas můžete sledovat živě na www.chance.cz/live!

 

pondělí 6. října od 20.00 hodin

Helas Brno – FC Tango Brno (SH Vodova)

Brněnské derby mezi Helasem a Tangem má vždy pořádný náboj. Letos o to větší, že Tango oslabilo a Helas bude chtít dominovat. Oba celky navíc své úvodní zápasy prohrály.

„V úvodním utkání na Kladně nám chybělo pět hráčů - Lidmila, Ovčačík, Sýkora, Švihálek a Havlík,“ vyjmenoval trenér Jan Loup a pokračoval: „Bohužel se ani jeden nedá zdravotně do pořádku, takže za Helas budou muset nastoupit členové širšího kádru a dorostenci. V utkání je favoritem Tango, ale rozhodně nechceme prodat kůži zadarmo.“

Výjimečnost utkání si uvědomuje i prezident brněnského Tanga Jiří Štěrba: „V příštím kole je na řadě tradiční derby proti Helasu, takže určitě bude na co koukat. Kdesi jsem zaslechl, že se Helas nebrání přijmout roli favorita tohoto utkání, takže Tango může slíbit divákům, že se bude snažit mu tuto pozici všemožně ztížit. Historie hovoří v náš prospěch, ale toto je zase nový zápas a oba celky budou chtít napravit zaváhání z prvního kola. Tango povede opět jeho kapitán Michal Belej.“