Dobojováno jest! Futsalová válka zná svého vítěze

16.04.2015 21:26

Velká přetahovaná dospěla ke svému konci. Vyrovnaná série se protáhla dle očekávání na pět zápasů a Sparta potvrdila roli mírného favorita. Berani měli příležitost zasadit Spartě KO ve čtvrtém utkání. Dlouho vedli a jejich hra snesla ty nejpřísnější parametry. Doplatili však na mizernou koncovku. „Pátý zápas v Praze nám to neprohrál. Měli jsme to zavřít doma. Spálili jsme mnoho šancí a pykali za nedisciplinovanost,“ uvedl asistent trenéra Jiří Michalec.

 

Našlapaná vysokomýtská hala viděla oboustranně vynikající futsal. Pražané dokonale využili své příležitosti a vynutili si rozhodující duel v Podvinném mlýně. Tam odjížděla výprava beranů v silně okleštěné sestavě. Chyběli vykartovaní Vágner s Michalcem a zraněný Hanč. Na plac tak musel naskočit i Petr Münzberger, který v úterý dostal nepříjemného „koňara“ a už jenom samotná chůze mu dělala velké problémy. Sedm statečných tak nastoupilo v Praze s jedním cílem – udržet co nejdéle čisté konto. To se však dařilo pouze do šesté minuty. Dva smrtící brejky domácích byly důležitým faktorem pro další vývoj utkání. Dlouhý se Sopem posunuli svůj tým do psychické pohody a na tahu byl Nejzbach. Ten se dostal do provozní teploty a před Vozárem bylo rušno. Stará známá bolest beranů se však znovu ozvala v tu nejméně vhodnou chvíli. Hráči ve žlutém spalovali, co se dalo, a Vozár se dostával do laufu. Hosté dřeli a v sedmi lidech byli Spartě více než rovnocenným soupeřem. Elán hosty neopouštěl ani po třetí inkasované brance z nohy Vodeckého a dobře hrající Vladyka snížil v power play na rozdíl dvou branek. Další dobývání obranného valu Pražanů však vyšlo na prázdno a Stejskal dal střelou do prázdné branky konečnou podobu výsledku. Skončila tak série, která byla ozdobou vyřazovacích bojů.

 

Hráči obou týmů jezdili doslova po zadku a nakonec vyhrál ten šťastnější. Nejzbach tak sezónu zakončil na pěkném pátém místě a za letošní výsledky se rozhodně stydět nemusí. Dobře fungující parta v čele s Liborem Gerčákem se dokázala zvednout a po hrůzostrašném začátku to dotáhla na pátou pozici po základní části. Kouč Roman Páral vytáhl mužstvo ze suterénu ligové tabulky a navázal na tradiční herní styl Nejzbachu. Ten doplnil svým neobvyklým pojetím Víťa Hrubý – velké překvapení a nikoliv nepříjemné. Výborné zápasy odehrál i Petr Vladyka. Zkušený borec byl společně s Hrubým a Formánkem největší palebnou sílou žlutočerných a  v závěrečném utkání na Spartě se rval o výsledek až do posledních vteřin. „Sezónu hodnotím pozitivně. V play off jsme dojeli na neproměňování šancí, ale jinak nemám klukům co vytknout. Jak už jsem řekl, lámalo se to ve čtvrtém utkání v Mýtě. Když se dvakrát v Praze vyhraje, musíme to doma potvrdit. Ale jinak musím celý tým pochválit. Všichni to naplno odmakali,“ připomněl Jiří Michalec.

 

4. zápas: Nejzbach – Sparta 4:6 po prodloužení

5. zápas: Sparta – Nejzbach 4:1

konečný stav série 3:2

 

Jaromír Štolba