Bylo na čase, Nejzbach poprvé bodoval

03.10.2016 19:33

1. FC Nejzbach V. Mýto – Interobal Plzeň 4:2 (3:0)

 

No ano, co víc si mohli domácí přát. Skolili svého neoblíbeného soka, se kterým v loňské sezóně třikrát padli. Makali, dřeli a vyplatilo se.

 

„Dnes to bylo vybojované vítězství. Ty body jsme už nutně potřebovali. Určitě nám to dodá sebevědomí do dalších bojů,“ míní Petr Jeníček, který vystřídal zraněného Tomáše Váchu. Ten si svůj návrat do Vysokého Mýta představoval v růžovějších barvách. „Hned při prvním střídání mi píchlo pod žebry, asi natažený sval. Je to smůla. Hrát s tím fakt nešlo,“ uvedl Vácha. Jeho parťáci však váleli. 8. minuta Novák 1:0, 14. minuta Kubát 2:0 a třetí průstřel Kubíčka si vzal na paškál Merkl, který přesně zakončil milimetrový výhoz Libora Gerčáka. Jako správný kapitán si počínal Jakub Vágner. Šestkrát vyzkoušel pozornost plzeňského gólmana a navrch přidal dva ostré hity. Po tom prvním musel odstoupit Šíša, kterého pásy Vágnerova buldozeru totálně srolovaly. „Ještěže dnes nebyla v hledišti moje máma. Je zdravotní sestra a má na to přeci jen trochu jiný pohled. Říká, že se na hřišti jednou pozabíjíme. No, dnes by si asi užila,“ usmíval se Vágner.

 

Jak udělat z jasného zápasu drama, to předvedli berani ve druhém dějství. Po hrubici Nováka skóroval Hibler a na rozdíl jedné branky snížil Stejskal. „Škoda, že jsme prospali první poločas. Bylo to takový mdlý. Po obrátce jsme už byli odvážnější a vyplatilo se. Na Nejzbach se nám loni dařilo, ale dnes… dělali jsme moc chyb. Z toho padaly branky. Navíc na nás sedla i smůla. Já jsem trefil dvakrát tyč, což, myslím, byl zlomový moment utkání,“ kroutil hlavou plzeňský Michal Štrajt. Klid v táboře Nejzbachu tak nastolil až ten nejzkušenější  –  Petr Vladyka. Jeho přítomnost na palubovce byla po celý zápas notně cítit a 6 minut před koncem přidal veledůležitý čtvrtý gól. Na ten už Plzeňští odpovědět nedokázali, a tak si žlutočerní mohli dovolit luxus v podobě neproměněné Novákovy penalty. „Díky za tři body. Byla to šichta, ale jsou doma. Nyní to musíme potvrdit v Hradci Králové. Tam se nám taky dlouhodobě nedaří. Kdyby to dopadlo jako dnes, vůbec bych se nezlobil,“ zdůraznil Petr Jeníček.

 

Branky: 8. Novák, 14. Kubát, 15. Merkl, 34. Vladyka – 27. Hibler, 32. Stejskal

 

Nejzbach: Gerčák – Novák, Merkl, Šabata, Vágner, Vladyka, Kubát, Vácha, Jeníček, Sklenář

 

Plzeň: Kubíček – Holý, Hibler, Havel, Šíša, Abrham, Forman, Koc, Stejskal, Štrajt, Mižár.

 

Jaromír Štolba