Benago podruhé doma nevyhrálo, postupuje Nejzbach

04.04.2010 21:34

Ve Zruči nad Sázavou se o velikonoční pondělí střetlo domácí Benago s Vysokým Mýtem a pokud si chtělo vynutit pátý zápas série, muselo vyhrát. To se mu ale nepodařilo, protože si nechalo soupeře v průběhu druhého poločasu utéci na třígólový náskok, který nedohnalo.

Východočeskému týmu se podařilo soupeři oplatit loňské čtvrtfinálové vyřazení. První poločas televozního utkání přinesl jen jeden gólový zásah a ten se povedl hostujícímu Michalcovi, Benago sice vyhrálo v držení míče, ale prohrálo na střely a také na vyložené šance.

Do druhého poločasu tedy domácí věděli, že musejí být aktivnější, ale hosté využili dvou skulinek v obraně a dostali se do vedení už 0:3. Poté domácí sáhli ke hře s vysunutým brankářem a zápas chtěli zdramatizovat. Sice vstřelili tři branky, všechny díky Tomáši Pešírovi, jinak fotbalistovi druholigové Čáslavi, ale inkasovali i stejný počet zásahů a tak po prohře 3:6 pro ně sezóna skončila. Vysoké Mýto čeká v semifinále velmi silná Balticflorta Teplice.

Komentáře trenérů:

Beni Simitči (Zruč n/S.): "Propásli jsme začátek utkání a prohráli poločas, v tom druhém jsme pak měli šance, ale nedokázali je proměnit. Vytvořili jsme si tlak při závěrečné power-play, ale vychytal nás výborný Gerčák. Sezóna pro nás končí, my si teď sedneme a začneme přípravu na tu další."

Roman Páral (Vysoké Mýto): "Dnes jsme vyhráli zaslouženě. Naším hlavním taktickým úkolem bylo pohlídat si Filingera a to se myslím podařilo, stejně tak jsme si ale měli dávat pozor i na Pešíra. Benago dnes bylo těžkým soupeřem, stejně jako jím budou Teplice v semifinále."

Benago Zruč nad Sázavou - Nejzbach Vysoké Mýto 3:6 (0:1)
Branky: 30., 32., 38. Pešír - 11., 27. Michalec, 23. Münzberger, 31. Vácha, 37. Gerčák L., 40. Novotný
Zruč n/S.: Klíma, Krajč - Filinger, Simitči, Müller, Pešír, Štorc, De Oliveira, Fichtner, Fitzel, Rodek.
V. Mýto: Gerčák L. - Formánek, Münzberger, Michalec, Vácha, Gerčák J., Novotný, Lištván, Vácha, Vágner.

zdroj: www.efutsal.cz