20. kolo 1.FC Nejzbach – Balticflora Teplice 1:6 (0:3)

12.02.2010 00:00

Nejzbach: L. Gerčák, Šimon – Novotný, Michalec, Chadima, Formánek, Unger, Jelínek, J. Gerčák, J. Vágner, Lištván, Vácha          Trenér: Páral           Diváků: 400 Rozhodčí: Kincl, Linhart

Branky Nejzbachu: Formánek

 

V utkání, které bylo pro nás jedním z nejdůležitějších zápasů základní části, přineslo velké zklamání a zasloužený debakl. Přímý boj o třetí místo v tabulce jsme v žádné herní činnosti nezvládli a po zásluze prohráli rozdílem několika tříd…. Soupeř byl po všech stránkách lepší a ukázal nám, jakým směrem se moderní futsal ubírá. Hráči hostů byli v neustálém pohybu, s míčem byli přímo srostlí a jejich individuální technika byla vynikající. V úvodu  první části byla hra celkem vyrovnaná. Obě mužstva nechtěla udělat chybu a hlavně na našich hráčích byl znát veliký respekt ze soupeře. První gól padl v 8. minutě, Ladeira se kličkou zbavil M. Chadimi a dělovkou ze 17 metrů skóroval – 0:1. Tento stav vydržel do 19. min., kdy další brazilec Sousa vyškolil J. Vágnera a vymetl šibenici – 0:2. Třetí gól padl po hrubce P. Novotného, který nepochopitelně skluzem poslal ve 20. min. hosty do brejku – 0:3.

Druhá půle začala naší aktivitou, drželi jsme častěji míč a chtěli se dostat brankou do hry. Hosté však všechny naše snahy v pohodě zastavovali a ve 25. min. bylo rozhodnuto. Ladeira svoji druhou brankou zvýšil na 0:4. V závěrečných osmi minutách jsme hráli s pěti hráči v poli a podařilo se nám P. Formánkem snížit na 1:4. Ve 37. a 38. min. jsme ale udělalai dvě hrubky a skóre zápasu se změnilo v debakl. Nejprve Evandro střelou přes celé hřiště – 1:5, poslední gól zápasu padl po skvěle provedeném protiútoku zakončeném Tolstovem – 1:6.